Jason Moran

Jason Moran

Jason Moran har vært en av USAs sterkeste musikalske stemmer de siste 20 årene, gjennom sitt arbeid med trioen The Bandwagon, men også som en svært fremoverlent og konseptuell tenker, komponist, kurator og kunstpersonlighet. Han er like selvsagt en del av utstillingen på Moma og The Whitney Museum som på Village Vanguard, og har samarbeidet med en lang rekke helter og heltinner, som Charles Lloyd, Henry Threadgill og kunstikonet Joan Jonas.

Trondheim Jazzorkester har gjennom de siden oppstarten i 2000 inntatt en posisjon som et av Norge og Europas fremste ensembler for improvisert musikk, gjennom samarbeid med utenlandske musikere som Joshua Redman, Anna Webber og Chick Corea, men også som talerør for unge norske komponister som Eirik Hegdal, Anja Lauvdal, Heida Mobeck, Erlend Skomsvoll og Signe Emmeluth. Orkesteret forfekter en flat struktur der musikerne har stor påvirkningskraft på musikken, og opererer etter et prinsipp der medlemmene blir plukket ut spesielt for hvert prosjekt.

Kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester er Ole Morten Vågan, en av Norges mest aktive bassister og musikere. Han har jobbet med TJO siden 2002, og som kunstnerisk leder siden 2017. Han samarbeidet første gang med Jason Moran da sistnevnte var AIR på Molde i 2013, og i dette prosjektet arrangerer han Morans musikk for et stjernelag av musikere håndplukket for anledningen.

Jason Moran - piano 
Sofia Jernberg - voice  
Henriette Eilertsen - flute 
Mette Rasmussen - alto saxophone  
Jonas Kullhammar - tenorsax, flute 
Karl Hjalmar Nyberg - tenor sax 
Eirik Hegdal - baritone saxophone 
Eivind Lønning - trumpet 
Josefin Runsteen - violin, viola 
Hans Hulbækmo - drums 
Ole Morten Vågan - bass, arrangements 
Anja Lauvdal - synth/electronics 
Daniel Herskedal - tuba 
Joel Ring - cello, bass 
Ingar Hunskaar - sound engineer