Signe Emmeluth

TJO & Signe Emmeluth (Photo: Juliane Schütz)

Trondheim Jazz Orchestra & Signe Emmeluth

‘Physicality in/emotion’

Signe Emmeluths bestillingsverk for Trondheim Jazz Orchestra til Moldejazz 2021 er en flersanselig konsert, hvor lyd og lys fortolker opplevelsen av det fysiske i musikken.

Signe forteller at «det fysiske aspektet i musikken alltid har fascinert meg. Det energiske og kontrastfylte. Hvordan frekvenser påvirker kroppen gjennom fenomener som interferens, når to eller flere toner står og glir mellom hverandre i lytterens hode. Eller opplevelsen av et vakuum, hvor mangel på lyd eller lys kan føles helt overdøvende. Hvordan påvirker det fysiske oss følelsesmessig? Og ikke minst, hvordan blir musikerens egen fysikk påvirket når man presses i ekstremer? Alt henger sammen.»

Tittelen «Physicality in/emotion», henviser til det fysiske i musikken og dens bevegelser – derav «in motion» ,og hvordan det fysiske påvirker sinnsstemningen og tilstedeværelsen til både lytter og musiker, for eksempel gjennom volum og utmattelse – «emotion».

Signe Emmeluth har samlet et kremlag av musikere til denne anledningen, og vi er sikre på at dette blir en konsert det vil  snakkes lenge om.

Maja S. K. Ratkje - vokal

Eira Bjørnstad Foss - fiolin

Marianne Baudouin Lie - cello

Signe Emmeluth - altsax

Amalie Dahl - altsax

Henrik Munkeby Nørstebø - trombone

Joakim Rainer Petersen – piano/synth

Jonas Krøvel - elbass

Karl Bjorå - gitar

Magnus Skavhaug Nergaard – bass

Tor Haugerud - trommer

Tor Brevik - lyd

Phillip Isaksen – lys