The MaXx

TJO & The MaXx © Juliana Schutz

SpareBank 1 SMN JazZtipendiat 2017-2018 ble i forbindelse med Moldejazz 2017 tildelt Petter Kraft, Tomas Järmyr og Oscar Grönberg for prosjektet «Trondheim Jazzorkester og The MaXx».

Trioen er vanskelig å plassere rent sjangermessig, men de beskriver musikken selv som «catchy riff-baserad jazz-rock, med en konstant skiftande rytmisk karaktär».

De tre svenskfødte musikerne har vært en del av jazzmiljøet i Trondheim i om lag 10 år, der de har tatt sin utdanning på Jazzlinja - NTNU. Alle har valgt å bosette seg i Trondheim, og de representerer i dag et kraftsenter i det unge norske jazzmiljøet. Gjennom bandprosjekter som Megalodon Collective, Team Hegdal, Hanna Paulsberg Concept, Doffs Poi, Yodok og nå sist også Motorpsycho, har de gitt norsk jazz (og rock) både nye og fornya uttrykk. De har alle vært med i tidligere prosjekter i Trondheim Jazzorkester. Stipendiatene vil bruke sin trio The MaXx som utgangspunkt for sitt prosjekt med Trondheim Jazzorkester. 

The MaXx

Oscar Grönberg - keyboards

Petter Kraft - gitar og saksofon

Tomas Järmyr - trommer

Trondheim Jazz Orchestra

Mia Marlen Berg - vokal

Thomas Johansson - trompet

Petter Hängsel - trombone

Mette Rasmussen - saksofon

Kjetil Møster - saksofon

Anton Toorell - gitar

Anja Lauvdal - keyboards

Mattis Kleppen - bass

Tor Breivik - lyd

Jan Erik Holto - lys

Midtnorsk Jazzsenter, Moldejazz, SpareBank1 SMN og Talent Norge står bak det årlige stipendet, som er det største innen norske improvisasjonskunst. Foruten premieren på Moldejazz 2018, vil prosjektet bli presentert på Victoria - Nasjonal Jazzscene, Dokkhuset Scene, Umeå Jazzfestival. Alt i løpet av høsten 2018.